Den Helder

Krul (CDA) start manifest tegen haat in de politiek, vanavond te gast bij Op1

Geen haat in de raad!

Advertentie:

Den Helder – De Helderse lijsttrekker Harmen Krul (CDA) schuift vanavond (donderdag), samen met zijn partijleider Wopke Hoekstra, aan bij de talkshow Op1. Aanleiding is een actie die de Nieuwedieper is begonnen tegen de toenemende verharding in de lokale politiek.

Na weer een raadsvergadering met de nodige verwijten over en weer besloot Krul samen met zijn partij een manifest op te stellen. Binnen een mum van tijd sloten ruim 120 lijsttrekkers in Nederland zich bij deze boodschap aan: “Dit gaat ons allemaal aan”.

Krul: “Politiek moet gaan over inhoud, niet de poppetjes. Het lijkt ook in Den Helder te vaak op een wedstrijdje wie het hardst nee kan roepen, of wie het eerst ergens tegen was. Dat leidt af van waar de politiek eigenlijk over zou moeten gaan: Verschillen overbruggen.” De CDA’er geeft verder aan dat zijn achtergrond meespeelt: “We mogen het in Nederland met elkaar on eens zijn. Als militair weet ik dat dat niet overal op deze wereld een gegeven is. Laten we dat koesteren en laten we daar zuinig mee omgaan. Wat er nu gebeurt gaat veel en veels te ver. Woorden doen er toe. Ook in Den Helder zien we de gekste dingen. Rouwadvertenties, mensen die elkaar voor corrupt uitmaken. Bedreigingen in besloten facebook groepen.”

Alleen een probleem van de politiek?
Krul: “Het is niet alleen een probleem van de politiek. De verharding en verhuftering van de samenleving is iets wat ambtenaren, boa’s, politieagenten, GGD-medewerkers, journalisten en vele anderen vrijwel dagelijks ervaren. Zowel op straat als online.” De lokale lijsttrekker was vandaag al te horen bij BNR nieuwsradio en in de middag bij éénvandaag, wie veel kranten leest kon al niet om de Nieuwedieper heen met berichten in het AD en FD. De uitzending van Op1 is te volgen via NPO1 en start rond 22:25 uur.

Meer informatie over het manifest is hier te vinden: https://www.cda.nl/geen-haat-in-de-raad.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

2 reacties

  1. De verharding en verhuftering van de samenleving is mede veroorzaakt door Krul c.s. Nu even ten eigen gerieve de publiciteit zoeken. Wel de afgelopen 4 jaar de kiezer straal genegeerd! Wat een tragische figuur. Verkiezingen komen eraan, even laten weten dat je nog bestaat. Al met al een hoog flapdrol gehalte en holle vaten gedrag.

Wellicht ook interessant

Back to top button