Den HelderMaritiemUitgaan

Nieuwe data Dutch Wooden Boat Festival bekend

Advertentie:

Den Helder – De organisatie van het Dutch Wooden Boat Festival heeft de nieuwe data bekend gemaakt voor het botenfestijn: 1 – 3 juli 2022. Het festival is al meerdere keren uitgesteld vanwege de coronamaatregelen en de organisatie laat weten dat er ook deze keer nog enkele obstakels te overwinnen zijn.

De eerste voorwaarde is het vinden van een binnenruimte voor het evenement. De vorige gebouwen worden nu verbouwd omdat daar het toekomstige gemeentehuis in komt. Ook de kade achter één van de gebouwen wordt gerenoveerd, daar lagen de vorige keer boten aan en dus is er een nieuwe kade nodig voor het festival. Vanwege de werkzaamheden aan het nieuwe gemeentehuis is een deel van het parkeerterrein afgezet. Het laatste obstakel: in dezelfde week is de kermis op Willemsoord gepland. Er zijn dus nog wat hobbels te nemen, maar de organisatie heeft goede hoop dat het festival doorgaat.

Naast het bekijken van houten boten staan er ook andere activiteiten op de agenda: een BoutBouw Award, ketting-roeien, demonstraties en een tweedehands bootspullen markt. De organisatie roept eigenaars van houten boten op om zich aan te melden om zo te inventariseren hoe hoog de opkomst zal zijn. Iedereen met een houten boot is welkom: grotere schepen kunnen in de haven terecht, kleine bootjes op de wal, zowel binnen als buiten. Aanmelden kan via info@dutchwoodenboatfestival.nl. Meer informatie is te vinden op de website van het Dutch Wooden Boat Festival.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button