Den HelderPolitiekUitgaan

Tweede ronde vergoeding voor controle op coronatoegangsbewijs

Den Helder – Sinds eind september vorig jaar geldt op veel plekken het verplichte coronatoegangsbewijs. De controle daarop kan voor bedrijven en organisaties extra kosten met zich meebrengen. Organisaties in Den Helder die hiermee te maken hebben kunnen opnieuw in aanmerking komen voor een vergoeding van de gemeente, dit keer voor de periode van 1 januari 2022 tot en met 26 maart 2022.

Het gaat om een vergoeding van maximaal €2.500,-. Als de aanvrager kan aantonen dat de werkelijke kosten hoger zijn, kan verzocht worden om een hogere vergoeding. De gemeente Den Helder heeft in totaal €216.208,- beschikbaar. Het geld kan worden ingezet voor bijvoorbeeld extra beveiligers of controleurs die organisaties helpen bij de controle van het coronatoegangsbewijs. De financiële bijdrage moet helpen om de naleving van de controle op coronatoegangsbewijzen en identiteitsdocumenten te ondersteunen en makkelijker te maken. Alleen de kosten voor activiteiten die plaatsvinden in de periode 1 januari 2022 tot en met 26 maart 2022 en die niet deel zijn van de reguliere exploitatiekosten komen voor vergoeding in aanmerking.

Burgemeester Jan de Boer: “Ik ben blij met deze verlenging van de financiële ondersteuning voor de controle van de coronatoegangsbewijzen. Zo kunnen we enige verlichting bieden in de kosten die het naleven van de maatregelen met zich brengen. Ik realiseer me dat het niet alle extra lasten zal kunnen compenseren. Het is bovenal ook een steun in de rug aan al die aan ondernemers, verenigingen en vrijwilligers die deze taak uitvoeren. En die we hopelijk binnenkort achter ons kunnen laten gezien de hoopvolle ontwikkelingen.”

Vergoeding aanvragen
Organisaties en bedrijven kunnen de vergoeding aanvragen door een e-mail te sturen naar ctbgelden@denhelder.nl. De aanvraag moet uiterlijk 16 maart 2022 bij de gemeente binnen zijn. Meer informatie over het aanvragen en alle voorwaarden voor de vergoeding zijn te vinden op www.denhelder.nl/ctbgelden. Ook kunnen ondernemers terecht bij Corlien Moleman-Boersen op telefoonnummer 06-11755775 of
Julian Bor op telefoonnummer 06-50086147, e-mail ctbgelden@denhelder.nl.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button