Cultuur/Natuur

Vogelexcursie naar Kooihoekschor

Den Helder – Een bezoek aan het vogelparadijs Balgzand bij Den Helder is meer dan de moeite waard. Het uitzicht op het wad is ook in de winter altijd mooi. Vanaf het vertrekpunt ’t Kuitje, fiets of wandelen samen met de gids richting Kooihoekschor, de plek waar bij hoogwater de meeste vogels zijn te zien. De vogels verlaten de wadplaten om op de schorren vlak onder de dijk uit te rusten. Dat is vanaf de dijk heel goed van dichtbij te observeren.

De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna vier kilometer. Er zijn fietsen beschikbaar. Onderweg naar het schor zijn er natuurlijk ook vogels te zien. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van twaalf jaar en ouder. De gids heeft een telescoop bij zich. Wie zelf een kijker heeft? Tip neem deze dan mee.

Meedoen?
Balgzand is doorgaans afgesloten voor publiek, maar op zondag 26 februari om 12:30 to 15:00 uur kan wie dat wil onder leiding van een gids van Landschap Noord-Holland het gebied in. Een unieke kans dus. Hoogwater wordt rond 13:00 uur verwacht. Zin om mee te gaan? Aanmelden kan vanaf nu. Zorg wel voor warme en winddichte kleding. Ook al zijn temperaturen aangenaam op de dijk is het meestal koud. Het verzamelpunt voor vertrek is Natuurinformatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. De kosten zijn € 7,00 en voor donateurs € 4,00. Reserveren via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button