Den Helder

Bouw 18 nieuwe huurwoningen Molenwerf start na de bouwvak

Den Helder – De omgevingsvergunning is binnen en er zijn geen bezwaren ingediend. Na de zomervakantie kan dus gestart worden met de bouw van Molenwerf. In totaal 34 beeldbepalende woningen (16 koop, 18 huur) en een replica van de historische houtzaagmolen komen op het voormalige Vinkenterrein. De nieuwe artist impressions laten goed zien hoe Molenwerf verweven is in haar omgeving en een jarenlang openliggend terrein een prachtige invulling geeft.

Twee van de 18 huurwoningen komen in de aanbouw van de molen, die verder onder meer een infocentrum over duurzame energie en een bed & breakfast zal bevatten. De molen kan straks draaien, maar gaat niet zagen. De bouw duurt ongeveer 1,5 jaar. We verwachten dat de woningen eind 2024 worden opgeleverd.

Helder Vastgoed – Impressie Molenwerf
Huurwoningen
Naast de 18 huurwoningen in Molenwerf realiseert Helder Vastgoed BV de komende jaren meer dan 200 nieuwe huurwoningen op diverse locaties in Den Helder. Zo wordt er gewerkt in en rondom het stadshart aan Het Warenhuys (36 huurappartementen), Koningsdriehoek (7 huur appartementen), Koningdwarsstraat (4 huurwoningen) en Halter Bellevue en later ook het Dijkkwartier. In Nieuw Den Helder is de bouw van 39 sociale huurwoningen in het Kasteel in volle gang.

Met de bouw van de huurwoningen voegt Woningstichting/Helder Vastgoed niet alleen extra huurwoningen toe aan haar bezit, maar komt ook de doorstroming op de huurmarkt op gang. Dat zorgt weer voor het vrijkomen van meer betaalbare sociale huurwoningen voor woningzoekenden.

Kijk voor meer informatie over Molenwerf of andere projecten op www.wsdh.nl. Volg ook de facebookpagina Stadaanzee voor meer informatie over de projecten in het stadshart.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

2 reacties

    1. Ja kunnen ze gelukkig weer uitkeringtrekkende nieuwkomers en gezinsherenignaars huisvesten….

Back to top button
%d bloggers liken dit: