Cultuur/NatuurHollands Kroon

Hollands Kroonse Uitdaging ondersteunt kunstproject Spiegels

Hollands Kroon – De Hollands Kroonse Uitdaging en de Kunst Culturele Advies Commissie Schagen hebben een startsubsidie gegeven aan de kunstenaarsgroep ‘SPIEGELS IN BEELD’. Dat is een project van drie kunstenaars met verschillende achtergronden, bestaande uit kunstenaar Rutger Jan Bredewold (Haringhuizen), muzikant Victor Posch (Burgerbrug) en videomaker Joop Luten (Barsingerhorn).

Kunst in de openbare ruimte van Schagen en Hollands Kroon is voor Rutger Jan en Joop al jarenlang een inspiratiebron voor korte video’s over de kunst en de makers van de kunst. Inmiddels hebben zij ruim 110 videoproducties op hun naam staan van ‘Zien wat je bekijkt’. Victor is een creatieve duizendpoot en bespeelt tal van instrumenten (piano, saxofoon, dwarsfluit), componeert en zingt. Hij heeft al verschillende muzikale activiteiten tot ontwikkeling gebracht rondom de cultuurtempel OldSkoel in Burgerbrug.

De multimedia theatervoorstelling ‘Dirk Breed, spiegel in beeld’ van 12 februari in de Willibrorduskerk in Haringhuizen was volledig uitverkocht. In maart volgt de tweede theatervoorstelling van het project ‘Spiegels’ van de Stichting Cultuur in de Noordkop. Geïnteresseerden kunnen hiervan op de hoogte blijven via de website van Spiegels.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button