Den Helder

Meindert van Veen gekroond tot Ridder in de orde van de Zilveren Krab

Advertentie:

Den Helder – Meindert van Veen is vrijdag door carnavalsvereniging De Krabbetukkers benoemd tot ridder in de orde van de Zilveren Krab. Prins Danny I onderscheidde de basketbalambassadeur met de Zilveren Krab-ketting. “Meindert geeft het leven betekenis door in levens van anderen het verschil te maken.”

Even na drie uur schalden de blaasinstrumenten van Hofkapel de Knorhanen richting Meindert’s Kitchen, gevestigd in Sporthal Sportlaan. Meindert was kort daarvoor nietsvermoedend naar de lokale melkboer gereden. Toen hij bij terugkomst zijn eerste stap in de kantine zette en de volledige afvaardiging van De Krabbetukkers zag staan, keek hij verbaasd op. “Ik had dit niet zien aankomen.”

Meindert was de afgelopen dagen druk met het bakken van pannenkoeken voor Giro555. De voormalig basketbalbondscoach verkocht in twee dagen liefst 900 pannenkoeken, wat € 1700 opleverde voor het goede doel. Met de kroning tot Ridder in de orde van de Zilveren Krab volgde het volgende hoogtepunt in korte tijd. Nadat Meindert de ketting kreeg overgedragen, werd er geproost met een biertje en volgde een meterslange polonaise door de sporthal.

 

 

 

 

 

‘Hij is een basketbalicoon’
De Krabbetukkers deden eerder op de dag al zes Helderse basisscholen aan tijdens het scholenrondje. Vervolgens ging de carnavalsvereniging door naar een sponsor, waarna het aantrad in de kantine van de sporthal. “Elk jaar pakken we een bekende Nieuwedieper die wat betekent heeft voor onze stad”, vertelt Prins Danny I. “Meindert heeft heel veel voor zowel de dames als de heren gedaan in het basketbal. Hij is een basketbalicoon.”

De komende dagen staan er nog vele activiteiten op het programma voor De Krabbetukkers. “We gaan vanavond in de Bastion Pierre ballonnen opblazen voor morgen, alles even finetunen”, licht Prins Danny I toe. Bastion Pierre, dit jaar voor het eerst gevestigd op Willemsoord, zal de komende dagen volop in het teken staan van carnaval.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button