Kop van Noord-Holland

Verder ontwikkelen bij het Gouden Kans project

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Jongeren tussen de 18 en 27 jaar kunnen zich aanmelden voor het Gouden Kans Project. Binnenkort starten er weer twee groepen. Het Gouden Kans project is bedoeld voor jongeren in Noord-Holland Noord, die gestopt of klaar zijn met hun studie, een tussenjaar hebben genomen, zich in willen zetten voor de maatschappij of thuis zitten en geen idee hebben wat ze willen als volgende stap.

Tijdens dit project van vier maanden en 20 uur per week, ontwikkelen de deelnemers hun talenten, ontmoeten ze nieuwe mensen en gaan ze iets goeds doen voor een ander of de omgeving. Op 30 maart start een groep in Hollands Kroon en op 4 april in Alkmaar. Deelname is gratis. Aanmelden kan op: www.goudenkansproject.nl.

Het Gouden Kans project is een persoonlijk ontwikkeltraject voor jongeren om interesses, talenten en doelen te ontdekken en verder te ontwikkelen. De jongeren doorlopen gedurende vier maanden een leerzaam traject. Ze doen ondernemersvaardigheden op met trainingen en krijgen met behulp van persoonlijke coaching steeds meer inzicht in hun talenten en drijfveren. De kennis die de jongeren opdoen, kunnen ze gelijk toepassen bij hun eigen impact-project. Hiermee gaan de jongeren op lokaal niveau, sociaal of duurzaam een verschil maken.

Ervaringen
Jongeren die meedoen aan het Gouden Kans project ontmoeten nieuwe mensen, doen iets goeds voor een ander en krijgen een duidelijk beeld voor hun toekomstperspectief. Inmiddels hebben meer dan 140 jongeren deelgenomen. Gemiddeld cijfer dat de deelnemers geven na afloop van het Gouden Kans programma is een 8. Daarnaast geven de jongeren aan dat ze hun kwaliteiten en talenten hebben ontdekt, dat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen en dat ze beter weten welke stappen ze gaan ondernemen na afronding van het Gouden Kans traject.

Onlangs heeft de groep in Alkmaar het Gouden Kans project afgerond en hun welverdiende certificaat ontvangen. Deelnemer Yasmina van 17 vertelt: ‘Ik deed mee met Gouden Kans om mijn leven op orde te krijgen. Ik wilde structuur in mijn week, een studierichting kiezen en beter worden in sociale situaties. Dit heb ik allemaal bereikt. In de samenwerking bij het impact-project kun je veel van elkaar leren’. Chimène van 20 vult nog aan: ‘Wil je ervaringen opdoen door met anderen samen te werken en impact te maken? Dan moet je zeker meedoen. Je leert door te doen, op een hele andere manier dan op school. Je wordt vrijgelaten in je eigen keuzes, je mag fouten maken en je leert hiervan om vervolgens weer door te gaan. Het is een ervaring die je moet voelen.’

Voor wie
De maatschappelijke diensttijd is bedoeld voor alle jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die op een leuke en zinvolle manier uit willen zoeken wat de toekomst te bieden heeft en wat zij daarin kunnen betekenen. Interesse? Laat het weten via www.goudenkansproject.nl. Hier is ook meer informatie te vinden. Als organisatie kan ook meegedaan worden.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button