Uitgaan

Op expeditie, paaseieren maken en stekjes ruilen bij De Helderse Vallei

Advertentie:

Den Helder – De Helderse Vallei heeft haar activiteitenprogramma voor de maand maart bekendgemaakt. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld de hele maand op expeditie gaan in de natuur en stekjes ruilen. In de winkel van het bezoekerscentrum kunnen er gratis plantenstekjes en zaailingen meegenomen worden voor in huis, in ruil voor zelf meegebrachte stekjes of zaailingen.

Er zijn ook verschillende activiteiten georganiseerd omtrent de dieren. Zo zien we op 1 en 2 maart hoe de dieren naar bed worden gebracht en worden er op 3 maart taartjes voor ze gemaakt door gezinnen van allerlei groenten.

Met Pasen kunnen bezoekers de hele dag paaseitjes maken. Niet van chocolade, maar van bloemzaden. De eitjes verstoppen zij daarna in de tuin of in de straat. Na een paar weken komen hier bloemen uit. Hierdoor zorgen zij voor meer voedsel voor de bij.

De activiteitenkalender is terug te vinden op de website van De Helderse Vallei.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button