Den Helder

Karrenvrachten koffie voor Voedselbank Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De Voedselbank kreeg een hele vracht gratis koffie als cadeau van de Helderse bevolking. De koffie is verkregen, doordat de mensen hun opgespaarde DE waardepunten hebben ingeleverd. De mensen gaven gul en sommigen leverden zelfs de punten gesorteerd en geteld in. Er zaten ook gelukwensen tussen en kerstkaarten. Gert, de actiecoördinator van de Lionsclub Den Helder, zei hierop: “Wat hebben we toch vele lieve mensen in Den Helder, wat hebben ze royaal en trouw hun punten gedoneerd.”

De Lionsclubs in Nederland, de Nationale Voedselbank en Douwe Egberts, hebben de handen ineengeslagen voor deze actie, dat is nu voor de zevende keer op rij. De voedselbank coördineert de landelijke inzameling van de waardepunten. De Lionsclub Den Helder heeft de inzameldozen begin december bij de inzamelpunten gebracht en na de kerst weer opgehaald. Na het sorteren en het tellen van de waardepunten door de Lions zijn deze bij de lokale voedselbank ingeleverd. Douwe Egberts heeft de ingezamelde punten ruimhartig omgeruild voor pakken koffie.

Dit jaar was er een recordscore van 592.000 punten. Dat is meer dan twee keer zoveel als vorig jaar. De tegenwaarde van de landelijke actie was in totaal 134.000 pakken koffie en werd afgeleverd bij het nationale distributiepunt van de voedselbank. Van al die pakken waren er maar liefst 1250 voor de Voedselbank Den Helder bestemd. De heer de Boer van de Voedselbank heeft ze in ontvangt genomen. “Koffie is goed verpakt en daarom nauwelijks aan bederf onderhevig. Het wordt maar sporadisch aangeboden. Alleen al met deze koffie kunnen we tot het eind van het jaar iedere klant iedere maand van koffie voorzien. Het is gewoon een cadeautje.”

De Lionsclub brengt deze dank graag over aan de trouwe spaarders en winkeliers, die de inzamelzuilen in hun winkel plaatsten. De club hoopt dat zij in de decembermaand opnieuw zullen doneren en hun medewerking zullen verlenen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button