Den HelderHollands KroonVideo

SKDH zet volgende stap in noodkinderopvanglocaties (video)

Den Helder – De Rijksoverheid gebruikt de term noodkinderopvang voor locaties waar kinderen worden opgevangen van ouders/verzorgers die werkzaam zijn in cruciale beroepsgroepen. Het management team van SKDH heeft acht van haar 48 locaties geselecteerd waar zij vanaf woensdag 18 maart nood(kinder)opvang bieden aan kinderen in de leeftijd van nul tot en met twaalf jaar.

Kinderen van ouders/verzorgers die werkzaam zijn in cruciale functies worden op deze acht locaties opgevangen. De noodopvang geldt voor gezinnen waarvan één of beide ouders in een cruciale beroepsgroep werkt en die zelf geen opvang kunnen regelen.

Onderwijs, zorginstellingen, gemeente, GGD en SKDH hebben goede afstemming zodat de noodopvang goed te realiseren is en ook het leren op afstand vorm kan krijgen voor schoolgaande kinderen. “SKDH heeft maandag geïnventariseerd hoeveel kinderen wij kunnen verwachten”, laat de organisatie weten. “Op basis daarvan zijn deze acht locaties in Den Helder, Julianadorp, Nieuwe Niedorp (Hollands Kroon) en Purmerend geselecteerd. Hiermee heeft SKDH voldoende capaciteit om de kinderen in kleine groepen te kunnen ontvangen maar opent bij groeiende behoefte meer locaties voor noodopvang. Het kan dus zijn dat SKDH de kind(eren) verwelkomt op een andere locatie dan de gebruikelijke. We streven hierbij zoveel mogelijk naar kleine groepen en de aanwezigheid van de voor de kinderen bekende pedagogisch medewerkers.”

Als eerste zijn maandagavond de medewerkers en daarna de ouders/verzorgers persoonlijk geïnformeerd. Ouders/verzorgers met vragen kunnen terecht op het nieuwsgedeelte van de website skdh.nl en naar ons e-mailadres veelgesteldevragen@skdh.nl.

Ouders/verzorgers die werken in cruciale beroepsgroepen, opvang niet zelf kunnen regelen en nog geen klant zijn, kunnen contact opnemen met onze afdeling planning & plaatsing, telefoonnummer (0223) 614 202. Zij kijken wat zij voor deze ouders/verzorgers kunnen betekenen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button