Den Helder

Opnieuw omgekeerd solliciteren tijdens Helderse banenmarkt

Advertentie:

Den Helder – Na het grote succes van afgelopen januari organiseren gemeente Den Helder en WerkgeversServicePunt Noord-Holland Noord de tweede editie van de banenmarkt “Omgekeerd Solliciteren”. Het evenement is op donderdag 22 juni van 08:30 tot 12:00 uur in theater de Kampanje. Er zijn ruim twintig werkgevers aanwezig om zich aan werkzoekenden voor te stellen. Omgekeerd solliciteren biedt een platform voor kansen op werk.

De inloop is van 08:30 tot 09:00 uur. De banenmarkt wordt geopend door Pieter Kos, wethouder participatie: “Ik ben blij met de samenwerking tussen bedrijven en organisaties om deze banenmarkt mogelijk te maken. De banenmarkt is een geweldige gelegenheid voor werkzoekenden en werkgevers om elkaar te ontmoeten en waardevolle contacten te leggen. Ik nodig dan ook iedereen uit om deel te nemen en gebruik te maken van de vele mogelijkheden die deze banenmarkt biedt.” Om 09:15 uur starten de pitches van de werkgevers. Werkgevers stellen zich voor via een korte presentatie zodat de bezoekers een goed beeld krijgen van de functies en de bedrijven.

Na deze pitches krijgen werkzoekenden de kans om in een ontspannen setting in gesprek te gaan met de werkgever van hun keuze. De werkzoekenden bepalen met wie zij in gesprek gaan. Zij kunnen vragen stellen over de vacature en de werkgever. Zo leren zij de werkgever op een andere manier kennen dan in een “traditioneel” sollicitatiegesprek. Om werkzoekenden te helpen bij hun presentatie staan er “cv-dokters” klaar. Zij geven tips en advies over cv’s. Bezoekers wordt aangeraden hun cv digitaal of uitgeprint mee te nemen. Ook is er de mogelijkheid om een professionele profielfoto te laten maken.

Aanmelden noodzakelijk
Voor deze banenmarkt is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website www.meetandgreetnhn.nl. Aanmelden kan tot maandag 19 juni.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button