Sport

Den Helder Suns geeft wedstrijd uit handen

Den Helder – Met een gewenste, maar onverwachte plek voor de Suns in het rechterrijtje was Zorg en Zekerheid Leiden woensdagavond afgereisd naar Den Helder voor een confrontatie in de Elite A.

De Helderse basketballers hadden een zware kluif aan de bezoekers. Voor rust liep de Leidse ploeg twee keer uit, maar Den Helder Suns kwam telkens sterk terug. In het derde kwart kwam Den Helder niet verder dan 14 punten, terwijl de Leidse formatie 34 punten liet aantekenen. Met nog acht minuten te spelen stond er een verschil van 26 punten op het bord. De Suns bleven vechten voor een beter resultaat en verloren uiteindelijk met slechts 79-89.

Driepunters
Nathanial Potts was de man die met twee driepunters namens Leiden de eerst zes punten op het scorebord mocht noteren. Stan van der Elzen en Boyd Van de Vuurst de Vries antwoordden met gelijke scores en tot 12-12 ging het gelijk op, totdat Leiden er met een 0-13 run vandoor ging naar 12-25. Potts ontving in korte tijd, voor hem twee onbegrijpelijke, persoonlijke fouten. Toen hij plaats nam op de Leidse bank was het namens Den Helder Ben Kovac die de achtervolging inzette met een driepunter. Deze eindigde vooralsnog bij 20-27 vanwege het eindsignaal van het eerste kwart.

Direct bij start van het tweede kwart oefenden de Suns druk uit op de bezoekers en kwamen terug tot op drie punten: 25-28. Vervolgens viel het schot niet goed bij Den Helder, maar ZZ Leiden verzuimde weg te lopen en de overwinning in een vroeg stadium veilig te stellen. Een driepunter en een veldscore van Nino Gorissen zorgden voor aansluiting bij het rustsignaal: 34-36.

Time-out
Na de rust kon Leiden voor de derde maal weglopen bij de Den Helder Suns, dit keer lukte het wel en werd het verschil al snel tien punten: 38-48. Niet veel later was het de Leidse Emmanuel Nzekwesi die snoeihard 38-53 door het netje dunkte. Tijd voor coach Peter van Noord om orde op zaken te stellen in een time-out. De bezoekers dachten daar anders over en denderden door naar 52-72 bij het fluitsignaal.

Het grootste verschil werd bereikt bij 52-78 met een score van Jeffrey Finke. De wedstrijd was toen anderhalve minuut onderweg in het laatste kwart. Op wilskracht knokten de Den Helder Suns zich terug in de wedstrijd en wisten het vierde kwart winnend (27-17) af te sluitend. Helaas kwam de opmars te laat en werd de derde run van ZZ Leiden de Helderse basketballers fataal. Coach Van Noord kan energie putten uit de wilskracht van zijn jongens in aanloop naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Dan wacht thuis de ontmoeting met Feyenoord Rotterdam.

Topscorers Suns: Ben Kovac 18, Yarick Brussen 15
Topscorers Leiden: Emmanuel Nzekwesi 18, Nathanial Potts 17

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button