Den HelderJeugd

Elf jongeren geselecteerd voor Helderse Jongerenadviesraad

Den Helder – Na een succesvolle wervingscampagne hebben 26 jongeren uit Den Helder zich als kandidaat voor de Jongerenadviesraad (JAR) opgegeven. Het laat zien dat jongeren hun stem willen laten horen en impact willen hebben op onderwerpen die hen aangaan in de Helderse samenleving. De jongerenadviesraad is belangrijk, omdat de jongeren daardoor een platform krijgen om actief bij te dragen aan de samenleving.

Inmiddels zijn elf jongeren geselecteerd voor de JAR. In de raadsvergadering van 6 april worden zij benoemd tot JAR-lid voor een proefperiode van twee jaar, met ingang van april 2021.

Met het aanstellen van de JAR krijgt jongerenparticipatie in Den Helder een podium en kan de kloof tussen jongeren en de politiek kleiner worden gemaakt. Dit draagt bij aan een samenleving waarin de mening van jongeren wordt gerespecteerd en waarin jongeren worden meegenomen in zaken die hen aangaan. Door de JAR kunnen jongeren initiatieven ontplooien en gevraagd en ongevraagd advies geven aan de gemeente en (maatschappelijke) organisaties in Den Helder.

Gemotiveerde jongeren
Verantwoordelijk wethouder Peter de Vrij: “Ik ben heel blij met deze enthousiaste, betrokken en gemotiveerde jongeren. Ze zijn een mooie afspiegeling van de jongeren in Den Helder, qua leeftijd, opleiding/werk en gender. Ik verwacht veel van ze te horen en zien. Ik heb al gehoord dat ze er ongelooflijk veel zin in hebben.”

De JAR-leden worden begeleid in hun taken door het ROC. De namen van deze jongeren zullen binnenkort onthuld worden.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button