Defensie

Tas wordt nieuwe Commandant Zeestrijdkrachten

Den Helder – Schout-bij-nacht René Tas wordt de nieuwe Commandant Zeestrijdkrachten (CZSK). Op 9 september neemt hij als vice-admiraal het bevel over de marine op zich. Hij neemt de functie over van vice-admiraal Rob Kramer, die met functioneel leeftijdsontslag gaat.

Tas krijgt de taak om de marine de komende vier jaar op koers te houden. De inrichtingsprincipes uit de Defensievisie 2035 zijn hierbij leidend.

Tas wordt door secretaris-generaal Gea van Craaikamp rationeel, energiek en effectief genoemd. “Tas zet graag met een team resultaat neer, waarbij hij situationeel stuurt op zowel relatie als inhoud, met een scherp oog voor omgevingsinvloeden. Dat heeft hij tijdens zijn intensieve operationele loopbaan op verschillende niveaus bewezen, als (operationele) commandant en in bestuurlijke functies.”

De loopbaan van Tas bij Defensie begon in 1982, bij het Koninklijk Instituut voor de Marine.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button