GR2022DHVideo

Behoorlijk Bestuur grote winnaar Helderse verkiezingen (video)

Den Helder – Ze waren er zelf op voorhand al redelijk van overtuigd en dat optimisme bleek terecht; Behoorlijk Bestuur is de grote winnaar van de Helderse verkiezingen voor de gemeenteraad. De partij, vier jaar terug nog slechts 1 zetel, komt nu met 7 zetels in de raad. Uiteraard was de blijdschap woensdagavond groot bij lijsttrekker Sylvia Hamerslag en haar partijgenoten.

Burgemeester Jan de Boer maakte aan het eind van de uitslagenavond in de Stadshal de einduitslag bekend. Waar Behoorlijk Bestuur als winnaar uit de stembus kwam, was er minder goed nieuws voor de partijen Hart voor Vrijheid, Helders Geluid en Helder Onafhankelijk; zij lijken het niet te hebben gered. De huidige coalitiepartijen verloren wel, maar niet zoveel als sommigen vooraf hadden gedacht. De uitslag is vooralsnog een voorlopige, maandag wordt de definitieve uitslag bekendgemaakt en dan wordt ook bekend of er kandidaten zijn die met voldoende voorkeurstemmen in de raad komen.

De twee ouderenpartijen mogen zich beide opmaken voor vier jaar raadslidmaatschap. De Seniorenpartij van lijsttrekker Nancy List haalt 2 zetels en Samen Actief Sr., van lijsttrekker Nico de Vos, 1 zetel.

De volledige, (maar dus wel voorlopige) uitslag is als volgt:

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

8 reacties

 1. Ben benieuwd hoe het nu gaat met het overbodige veel te dure prestige bouwproject Willemsoord

  1. Dat gaat gewoon door, dat is niet meer terug te draaien helaas. De verbouwing nu stoppen of terugdraaien is geen optie, beide panden liggen open. Buiten dat zal de aannemer dan een claim neerleggen. En als de verbouwing klaar is, dan is het geld op en zal het stadhuis er wel in moeten. Ben er ook niet blij mee, maar denk dat het een voldongen feit is.

 2. Huillie huillie voor de pizza coalitie. Assorgia verworden van leider tot lijder. Zijn eerste reactie belooft weinig goeds. Gesteund door Harmen en Petra ……

 3. Proficiat met deze winst, Behoorlijk Bestuur. Ik hoop dat jullie onze verwachtingen waar gaan maken.

  1. Maakt u zich maar geen illusies: die verwachtingen worden niet waargemaakt. Verkiezingsbeloften zijn er vooral om niet na te komen. Na de verkiezingen worden ze weggefrommeld, waarna de partijen weer overgaan tot de orde van de dag: hoe hengelen we een wethouderszetel binnen?

   1. Precies. Zij dronken een glas, deden een plas en lieten de zaak zoals zij was.

 4. Ik hou de moed er nog in, veel slechter dan de afgelopen 4 jaar kan het voor de inwoners toch niet worden?

Back to top button
%d bloggers liken dit: