GR2022DH

Hans Boskeljon informateur nieuwe coalitie

Advertentie:

Den Helder – Oud-wethouder Hans Boskeljon zal het proces rondom de formatie van de nieuwe Helderse coalitie begeleiden. Behoorlijk Bestuur fractievoorzitter Sylvia Hamerslag introduceerde Boskeljon tijdens een lijsttrekkersbijeenkomst op donderdagavond in de Kampanje.

Boskeljon was eerder wethouder en voorzitter bij de lokale afdeling van de PvdA. Als formateur zal hij nu zorgen dat alle partijen op de juiste manier geïnformeerd worden over de onderhandelingen. Die beginnen op korte termijn. Vervolgens zullen de partijen iedere week geïnformeerd worden.

Raadsakkoord
Voor Boskeljon is het belangrijk dat straks ook de partijen niet meedoen aan de coalitie inbreng hebben. Hij wil daarom graag alle partijen langs om te vragen hoe zij kijken naar een raadsakkoord. De fracties van GroenLinks en Samen Actief gaven ook aan hiervoor open te staan. Nico de Vos van laatstgenoemde partij zei zelfs dat dit de enige weg vooruit was.

Niet iedereen leek na het afsluiten van de vergadering donderdagavond blij met Boskeljon als informateur. Boskeljon is de partner van de fractievoorzitter van GroenLinks, Marije Boessenkool. Ook heeft hij eerder ruzie gehad met de PVV. Verschillende raadsleden vroegen zich af of er geen sprake is van belangenverstrengeling.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

4 reacties

  1. Guth, het gebakkelei in de kleuterklas begint al voor er begonnen is.

  2. Een totaal verkeerde en partijdige informateur. Verbonden met een partij. Snapt Behoorlijk Bestuur dat niet? Die wel kan leven met een stadhuis op Willemsoord. En zijn er bezwaren, dan neem je hem toch niet? Party hopper van het eerste uur.

  3. Hans Boskeljon is een aardige man maar niet in staat om als formateur een nieuw college te voormeren!

Wellicht ook interessant

Back to top button