Kop van Noord-Holland

Lichte daling aantal WW-uitkeringen

Kop van Noord-Holland – Na een eenmalige toename in januari is het aantal WW-uitkeringen in februari weer gedaald, zo meldt het UWV. In Noord-Holland Noord was de daling met 0,8% echter beperkt, landelijk was de daling 2,8 procent. In de Noordkop daalde het aantal alleen in Den Helder en Hollands Kroon.

De daling in de WW betekent voor werkgevers dat zij in een kleinere vijver vissen naar geschikt personeel. De werkzoekende maakt daarom nu juist meer kans op een baan. Er is sprake van een (zeer) krappe arbeidsmarkt. Een voorbeeld van een sector met een zeer krappe arbeidsmarkt is de zorg. Dit geldt zowel landelijk als in de drie regio’s in Noordelijk Noord-Holland. Er zijn dus in verhouding tot het aantal vacatures relatief weinig werkzoekenden beschikbaar.

De daling in Den Helder en Hollands Kroon was 0,9 procent, maar in Schagen (0,3) en op Texel (0,7) was een lichte stijging waar te nemen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button