GR2022HKHollands KroonVideo

Onafhankelijk Hollands Kroon winnaar gemeenteraadsverkiezingen ’22 (video)

Adverentie

Anna Paulowna – Met een stevige knal sloten de stembureaus om stipt negen uur de deuren. De stembussen gingen open en door heel Hollands Kroon begonnen stembureau medewerkers met tellen. Voor de politici begon een spannende avond. Onafhankelijk Hollands Kroon was de onbetwiste winnaar met acht zetels in de voorlopige uitslag. Van de coalitie behield alleen het CDA hetzelfde aantal zetels.

Drie dagen mochten de inwoners van Hollands Kroon stemmen voor de gemeenteraad. Na een lange en spannende avond werd de voorlopige uitslag door sommigen met luid gejuich ontvangen. De woensdag begon met een brutaal lentezonnetje en dat bracht de nodige kiezers op de been. Trouwe stemmers, zwevende kiezers en hier en daar een lijsttrekker. Burgemeester Rian van Dam bracht haar stem uit in Breezand met de jarige Donna, die op de dag van de verkiezingen 18 is geworden.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button