Den HelderVideo

Leerlingen Floriant verzorgen pannenkoekenlunch: “De eerste mislukt altijd” (video)

Advertentie:

Den Helder – Leerlingen van basisschool Floriant bakten zich een (be)slag in de rondte tijdens de Nationale Pannenkoekendag. Onder leiding van studenten van Vonk bakten de leerlingen van groep vijf en zes stapels pannenkoeken voor ouderen uit de wijk.

Wie op vrijdagmiddag langs Vonk aan de Kievitsstraat liep kon het misschien wel ruiken. In de keuken op de eerste verdieping werkten de leerlingen van groep 5 en 6 van basisschool Floriant onder leiding van studenten van Vonk hard aan een groeiende stapel pannenkoeken. De leerlingen staken de handen uit de mouwen en de gardes in de beslagkommen om ouderen uit de wijk te trakteren, want het trakteren van ouderen is waar de Pannenkoekendag om draait.

“De Pannenkoekendag is een jaarlijkse actie, maar wij doen voor het eerst mee”, vertelt Melissa Bliekendaal, leerkracht van de groepen. “We hebben contact gehad met Omring, om te kijken of we ouderen in ons eigen gebouwde restaurant op school konden uitnodigen.” Met zelfgemaakte uitnodigingen door de leerlingen werden niet alleen cliënten van Omring, maar ook ouderen uit de wijk uitgenodigd. Een tweede stap was het vinden van een geschikte keuken om te bakken. “Een stagiair bij ons op school had contacten bij Vonk, en zodoende konden we in een van hun keukens terecht”, vertelt Bliekendaal.

De eerste mislukt altijd
Een van de leerlingen van Floriant vertelt hoe hij te werk gaat: “Eerst een beetje boter, en dan een schepje beslag. Niet te veel, want dan worden ze te dik. En de eerste mislukt altijd”. Dat laatste is ook zijn klasgenootje al opgevallen. “Dit is mijn tweede. Mijn vriend wilde de eerste omdraaien, maar dat ging niet helemaal goed.”

Ondanks een aantal gesneuvelde pannenkoeken bleef er genoeg over voor het bezoek. “Het bakken ging eigenlijk heel goed, de leerlingen hebben rond de 120 pannenkoeken gebakken”, vertelt Bliekendaal. In de gymzaal, omgetoverd tot restaurant, werd goed van de baksels genoten. “Zalig”, zegt een van de bezoekers. “Ik kreeg een formulier in de bus, of ik wilde komen. Leuk hoor, ik vind het hartstikke gezellig.” Ook de leerlingen aten mee na het harde werken. En wat een hongerige scholier het liefst op zijn pannenkoek doet? “Nou gewoon, alles!”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button