Den Helder

Extra toezicht na drukte in Quelderduyn

Adverentie

Den Helder – Handhavers van de gemeente constateerden afgelopen weekeinde dat bezoekers aan het park Quelderduyn zich niet hielden aan de 1,5 meter afstand van elkaar. Ook was er sprake van groepsvorming. Daarom zijn deze week bij alle toegangswegen naar het park gele borden geplaatst met de tekst: “Let op! Houdt 1,5 m afstand. Is het te druk? Ga weg. U riskeert een boete.”

Het doel is bezoekers, met name jongeren, er nog meer van te overtuigen dat ze zich aan de coronamaatregelen moeten houden: afstand houden en geen groepsvorming. Met de mooie weersverwachtingen de komende week is de verleiding groot om naar het park te gaan. Maar ook daar gelden de aangescherpte richtlijnen. Het dringende advies is: blijf zoveel mogelijk thuis.

De handhavers van de gemeente en de politie zullen scherp toezicht houden, maar doen met klem een beroep op het gezonde verstand van de inwoners van Den Helder. Mocht bij een controle blijken dat er wederom sprake is van overtredingen dan zullen politie en handhavers overgaan tot het uitdelen van boetes. Een boete kan oplopen naar 400 euro.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button