Den Helder

Lancering kledinglijn Helderse Bob Sebastian uitgesteld vanwege Corona

Den Helder – Stel, iemand staat in de startblokken om zijn of haar eerste eigen onderneming te lanceren. Na een lang voorbereidingsproces: Het product is binnen, de presentatie voorbereid… en vervolgens gooit de Coronacrisis roet in het eten. Tijd om snel te schakelen en ‘de zeilen om te gooien’ opzoek naar een nieuw idee.

De 27-jarige Bob van Deutekom uit Den Helder zou deze maand onder het merk ´Bob Sebastian´ zijn eerste kledinglijn lanceren. De collectiepolo’s bestaat uit drie verschillende ontwerpen geïnspireerd op de moderne abstracte kunst. Voor Bob is het een belangrijk onderdeel van de kledinglijn dat de polo’s van goede kwaliteit zijn en op een ethische wijze zijn geproduceerd waarbij specifiek is gelet op de arbeidsomstandigheden in de gekozen fabriek. Op zijn website www.bobsebastian.com is de cirkel van het proces na te lopen.

Bob had voornemens het idee om zijn eerste collectie kleding op een traditionele manier te presenteren; met modellen, een catwalk en publiek. Dat is helaas nu niet mogelijk, dus heeft Bob twee wel heel bijzondere nieuwe vrienden gemaakt, op een verantwoorde manier. De twee heren deden eerst dienst als een Canadese bevrijdingssoldaat op een oude motor en de andere als Duitse soldaat in het oorlogsdiorama in het museum van Fort Kijkduin. Bob woont namelijk in één van de fortwachtershuisjes en heeft naast zijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening een weekendbaantje in het aquarium.

Dus de uniformen zijn verwisseld en de twee poppen hebben met de nieuwe polo’s model gestaan voor de foto’s van Bob, ‘Ik zit nog vol ideeën als het gaat om het maken van promotievideo’s en foto’s waarbij ik gebruik maak van andere technieken dan gebruikelijk’. Doordat Bob ’s avonds in de weer gaat met zijn modellen en de vele achtergronden gebruikt die Fort Kijkduin rijk is, staan de poppen telkens op een andere plaats. Tot grote hilariteit levert dat veel schrikmomenten op voor het personeel dat nog dagelijks op het fort komt om de vissen te voeren.

Voorlopig zal Bob de promotie voornamelijk online moeten zoeken. “En de catwalk met modellen? Die komt er nog wel!”, aldus Bob.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button