Den HelderJeugdSport

NK Stoepranden in meivakantie bij JHC

Advertentie:

Den Helder – Door heel Nederland doen 15.000 kinderen mee aan een van de voorrondes van het NK Stoepranden. Zo ook in Julianadorp. Lianne Steeman en Kyle Bouman nemen de organisatie namens Team Sportservice voor hun rekening. Jantje Beton is bedenker en organiseert het NK in 2021 voor de vijfde keer. De voorronde is maandag 3 mei.

“We doen mee omdat we spelen, bewegen en ontmoeten in buurten willen stimuleren”, licht Lianne Steeman de deelname toe. “Het was nog best spannend, want er waren zoveel aanmeldingen dat ze niet allemaal gehonoreerd konden worden. Maar vorige week kreeg ik een mail dat we geselecteerd zijn.”

Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Niet alleen kinderen kunnen stoepranden. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen het spel spelen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt en dat bevordert de kansen en mogelijkheden om samen buiten te spelen.

Voorronde
De voorronde voor het NK in Julianadorp is echter alleen weggelegd voor jeugd tussen 6 en 14 jaar. De buurtsportcoach licht toe: “We hebben twee categorieën: 6 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 14 jaar. Per gemeente stromen twee kinderen uit beide categorieën door naar de landelijke finale. Op dit moment is het nog niet bekend waar en in welke vorm de finale plaatsvindt, maar het zal op een zondag in september zijn. De voorronde voor Den Helder spelen we maandag 3 mei op de handbalvelden van JHC. Dat is in de meivakantie.”

Dit jaar trekt Jantje Beton op met het Nederlands Handbal Verbond. Stoepranden is namelijk ook een leuke en laagdrempelige vorm van handbal. Kerby, de bedenker van een kunststof stoeprand die speciaal voor dit spel ontworpen is, is sponsor van het evenement.

Aanmelden
Aanmelden voor de voorronde van het NK Stoepranden kan op Noord-Holland Actief. Meer weten? Neem contact op met Lianne Steeman via lsteeman@teamsportservice.nl of Kyle Bouman: kbouman@teamsportservice.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button