Sport

Den Helder Suns niet opgewassen tegen Spirou basket Charleroi

Den Helder – Tegen een sterk Charleroi hebben de Den Helder Suns zaterdag een 73-113 nederlaag geleden. De Belgische nummer een uit de Bnxt Silverleague was een flinke maat te groot.

Zonder Nino Gorissen op de guardpositie was het al lastig spel verdelen, zijn rol werd voor het grootste gedeelte van de wedstrijd overgenomen door Sam van Oostrum, echter hij grossierde in Turn-overs: tien in totaal. Daarbij opgeteld het sterke fysieke verdedigen en het razendsnelle spel van de Belgische bezoekers, deed de Den Helder Suns geen goed.

Het publiek in de volle Sporthal Sportlaan zag de Suns al snel op een 1-10 achterstand komen. Bij 11-27 was het verschil al 16 punten aan het einde van het eerste kwart. De Suns kwamen maar moeilijk langs de sterke Belgen. Als bij rust de twintig punten wordt bereikt (24-44) heeft Charleroi de wedstrijd al in de knip.

Verdedigen
Van Oostrum mocht na de pauze als eerste de bal in het netje leggen, topscorer Stan van den Elzen noteerde 28-47. Daarna bleef het lang stil, pas bij een verschil van 28 punten antwoordde Van den Elzen met een driepunter 31-56. We zijn dan al halverwege het derde kwart. Spirou Basket deed waar mee het begonnen was: Razendsnel basketbal en fysiek verdedigen, het lukte de Helderse basketballers niet om door de sterke Belgische muur heen te komen. Met een van de elf driepunters van de bezoekers was het Alexandre Libert die 41-77 noteerde aan het einde van het derde kwart.

In het laatste kwart leken de bezoekers de teugels wat te laten vieren. Hoewel er hier en daar een poging tot ‘gallery play’ werd gedaan. Charleroi coach Sam Rotsaert vond het zelfs dan en tevens de gehele wedstrijd niet nodig een time-out te nemen. De Suns konden in het laatste kwart aardig aanhaken (32-36), maar toen was de wedstrijd allang gespeeld. De laatste score was van Van Oostrum en daarmee was de oorwassing compleet: 73-113.

Aanstaande dinsdag 19 april spelen de Suns wederom thuis. Om 19:30 uur start de wedstrijd tegen Okapi Aalst.

Topscorers:
Den Helder Suns: Stan van den Elzen 27, Yarick Brussen 16 (13 rebounds), Sam Huurman 12
Spirou Basket Charleroi: Alexandre Libert 17, Jito Kok 16, Moussa Noterman 14

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button