Hollands Kroon

ALStoppers vragen aandacht voor ALS tijdens Lentefair

Anna Paulowna – Net als de bloemendagen staat ook de Lentefair markt om de hoek. Zaterdag 22 april vindt het plaats in het winkelcentrum Molensluis te Anna Paulowna. In de kraam van dierenartspraktijk VCHN vragen de ALStoppers ook dit jaar aandacht voor Stichting ALS Nederland.

Deze stichting financiert onderzoek naar oorzaak en behandeling van de ziekte ALS. De impact van deze ziekte is ernstig, aangezien de patiënt uiteindelijk volledig verlamd zal raken. Aangezien bewegen, zelf ademen en communiceren daardoor niet meer mogelijk is, komen patiënten in een locked-in situatie terecht. Bij het ALS centrum in Nederland krijgen iedere week tien mensen de diagnose ALS uitgesproken.

Het logo van de ALS stichting heeft als hoofdkleur oranje en de letters ALS zijn daarin zodanig geschreven, dat iedere volgende letter dunner is dan de voorgaande. Omdat ook de spieren van de patiënt steeds verder slinken.
8 Juni wordt op de Mont Ventoux in Frankrijk voor de elfde keer de Tour du ALS gehouden, 21 kilometer wandelend of fietsend de berg op. De ALStoppers zijn daar ook dit jaar weer van de partij, en zoeken nog ‘meedoeners’.

Meer informatie
Een bezoekje aan de kraam van de ALStoppers op de lentefair in Anna Paulowna wordt zeer op prijs gesteld. Er zijn oranje bloeiende tuinplanten en andere oranje items aan te schaffen, waarmee de oplossing voor ALS dichterbij kan komen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.alstoppers.nu.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button