Hollands KroonPolitiek

Gevaarlijk bruggetje nabij Rsg Wiringherlant moet van OHK aangepakt

Wieringerwerf – De fiets- en voetgangersbrug over de Oosterterptocht nabij middelbare school Rsg Wiringherlant is gevaarlijk en moet worden aangepakt. Dat schrijft OHK raadslid Cees Meeldijk in politieke vragen aan het college. De brug is erg glad en onverlicht. Ook de school zelf heeft de situatie aangekaart bij de gemeente.

“Deze brug is inmiddels door de tijd heen aangegroeid met groene algen en daardoor erg glad geworden wat gevaar op levert voor fietsers; ook is de brug zelf niet verlicht”, zo schrijft Meeldijk aan het college. De school is inmiddels al in gesprek gegaan met de gemeente, onder andere met het verzoek om verlichting aan te brengen. Meeldijk wil daarnaast van burgemeester en wethouders weten of zij bereid is de brug vrij te maken van algen.

Veel schoolkinderen maken dagelijks gebruik van de brug, die in het verlengde van het Terppad ligt. De school laat desgevraagd weten dat er voor zover bekend nog geen ongelukken zijn gebeurd. Het personeel en de leerlingen van de school merken echter wel dat de gladheid zorgt voor gevaarlijke situaties. Na een bezoek aan de brug zou de gemeente reeds hebben aangegeven de brug te zullen aanpakken. Op dit moment is deze erg smal en is er geen onderscheid voor voetgangers en fietsers. Ook dit is aangekaart.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button