JeugdVideo

Lasergamen, wielrennen, boogschieten en veel meer tijdens Sportweek Junior College (video)

Julianadorp – De leerlingen van het Junior College in Julianadorp hoeven deze week even niet aan aardrijkskunde, wiskunde of maatschappijleer te denken. Het is Sportweek en dat betekent dat er de hele week sportactiviteiten worden georganiseerd, vandaag stond onder meer Lasertag op het programma. Doel van het sportprogramma is om de leerlingen kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende sporten.

De school organiseerde de sportweek vorig jaar voor het eerst en vanwege groot succes dit jaar dus opnieuw. “We vinden het belangrijk dat de leerlingen iets vinden wat ze leuk vinden”, , vertelt gymdocent René Hoep, “alle leerlingen moeten in ieder geval één activiteit kiezen, maar sommige kiezen er meer.” De meningen van de leerlingen zijn verdeeld over de sportactiviteiten. “Ik vind het leuk”, vertelt Mees, “vooral omdat we dan minder normale les hebben, maar ook omdat je dan gewoon lekker veel kan bewegen.” “Ik ben niet zo sportief”, vertelt een andere leerling, “alleen tijdens gym doe ik nog iets”.

Divers aanbod
Er is een divers aanbod zodat er voor iedere leerling iets te kiezen is. De Suns geven een basketbalclinic, Team Jumbo-Visma geeft een wielrenclinic, leerlingen kunnen boogschieten bij de Klimvallei of sloeproeien op het Amstelmeer. Niet de minste teams helpen dus een handje mee, allemaal met hetzelfde doel: zoveel mogelijk jongeren enthousiasmeren voor sport.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button