Hollands KroonSport

St. Adelbert onderbreekt goede reeks CV Wieringermeer

Egmond-Binnen – CV Wieringermeer heeft afgelopen weekend na een aantal goede resultaten met 3-0 verloren van St. Adelbert. CVW trad aan zonder de geblesseerde Sander Veenstra en verdediger Tom van Dijk, daartegenover stond wel de terugkeer van de ervaren Remco Perton.

Het strijdplan was hetzelfde als de afgelopen wedstrijden, maar het lukte de bezoekers niet grip op de wedstrijd te krijgen. De thuisploeg kreeg ruimte om te combineren en bleef zoeken naar de gevaarlijkste speler in hun gelederen, Tay Vervoort. Deze buitenspeler is een slimme behendige speler die, indien hij de ruimte krijgt, nauwelijks af te stoppen is. Na 18 minuten kreeg Wieringermeer een ongelukkige strafschop tegen nadat de bal via de voet tegen de arm van Sam Vijselaar stuiterde. Dit buitenkansje wist Tay Vervoort te benutten waardoor St. Adelbert de 1-0 voorsprong pakte.

Na de openingstreffer bleef de thuisploeg goed combineren en verdubbelde het in de 34e minuut de voorsprong via Ezra Romijn. In de rust werd er ingegrepen en kwamen Remco Perton en Ruben Meijer binnen de lijnen waardoor CVW met iets meer dreiging in de wedstrijd kwam. Het leverde enkele kleine mogelijkheden op, maar de aansluiting werd niet gevonden. Halverwege de tweede helft werd een speler van Wieringermeer door de keeper onderuit werd gehaald, maar de leidsman weigerde een strafschop toe te kennen. Toen Kevin de Bruin alleen op de doelman af mocht gaan en de bal net langs de verkeerde kant van de paal plaatste, maakte Tay Vervoort de eerstvolgende aanval van St. Adelbert koelbloedig af: 3-0.

Meijer en Van der Sluis
Ondanks dat Wieringermeer als gehele team keihard heeft gewerkt, kwamen ze deze wedstrijd niet tot scoren. Lichtpuntjes waren invaller Ruben Meijer en keeper Alex van der Sluis, die wederom een sterke wedstrijd keepte. Hij zorgde er met een aantal uitstekende reddingen voor dat de score niet hoger uitviel.

De voorsprong van CVW op de directe degradatieplaats bedraagt nog steeds vier punten met nog vier wedstrijden te spelen. Dus er volgt nog een spannende slotfase in deze competitie. Volgende week is CV Wieringermeer vrij. 29 april is hun eerstvolgende wedstrijd, uit in Heerhugowaard tegen SVW ‘27.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button