Politiek

LADA stelt vragen over voormalig hotel De Harmonie

Advertentie:

Hippolytushoef – De fractie van LADA heeft het college van Hollands Kroon bij monde van haar fractievoorzitter Henk van Gameren vragen gesteld over de al dan niet illegale bewoning van het voormalige hotel De Harmonie in Hippolytushoef.

Van Gameren wil onder andere van het college weten of de huidige bewoning in overeenstemming is met de verleende vergunning waarbij sprake was van acht koopappartementen. Volgens omwonenden is er momenteel sprake van verhuur aan arbeidsmigranten en staat er slechts één woning met maar liefst zeven slaapkamers te koop. De omwonenden constateren een groot aantal buitenlandse auto’s met Roemeens, Pools, Moldavisch en Litouws kenteken in de omgeving en horen dat ook aan de diverse gesproken talen.

Daarnaast constateert LADA dat in de verleende vergunning van 24 november 2021 onder punt 8 van de omgevingsvergunning het navolgende is opgenomen: “Het bouwplan is niet aangevraagd ten behoeve van de huisvesting van arbeidsmigranten en wordt ook niet als zodanig vergund. Als blijkt dat het pand wel in gebruik wordt genomen in strijd met deze vergunning kan de gemeente handhavend optreden.” De fractie vraagt zich daarom af hoeveel keer de gemeente in de afgelopen twaalf maanden gecontroleerd heeft en of daarbij overtredingen zijn geconstateerd. Ook wil LADA van het college weten hoeveel meldingen en klachten er het laatste jaar bij de gemeente, boa’s of de politie zijn binnengekomen en hoe deze klachten zijn afgehandeld.

Verder stelt van Gameren dat de last onder dwangsom nog steeds van kracht is als er illegale bewoning plaatsvindt. Het college zou bij constatering van een overtreding dus handhavend dienen op te treden. Omdat omwonenden constateren dat er zeer veel eenpersoonsbedden en losse matrassen te zien zijn door de ramen op de benedenverdieping lijkt daar volgens LADA aanleiding toe te zijn.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button