Noord-Holland

Provincie biedt extra subsidie aan voor gratis duurzaamheidsadvies dorpshuizen

Advertentie:

Noord-Holland – Provincie Noord-Holland biedt gratis advies en ondersteuning aan eigenaren van onder andere scholen, zorginstellingen, theaters (culturele ANBI’s) en andere maatschappelijk vastgoedbeheerders om hun gebouwen te verduurzamen. Voor de doelgroep dorps- en buurthuizen en wijkcentra is extra subsidie vrijgemaakt. Het subsidieplafond van € 500.000,- zal met € 134.000,- worden opgehoogd.

De provincie roept buurt- en dorpshuizen en wijkcentra in Noord-Holland die bezig zijn met het verduurzamen van hun pand om hier gebruik van te maken. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn te vinden op de website van de provincie.

Eigenaren van maatschappelijk vastgoed kunnen naast de subsidie ook zestig uur hulp krijgen bij het in kaart brengen van hun duurzaamheidsvraagstuk. Ze krijgen een complete doorlichting van hun pand, een energiescan en maatwerkadvies over verduurzamingsmaatregelen. Ook kunnen ze geholpen worden met het aanvragen van subsidies voor de uitvoering van de maatregelen.

Het Ontzorgingsprogramma
Het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed is opgezet om de CO2-reductiedoelstellingen uit het klimaatakkoord te behalen. Het programma begrijpt dat het verduurzamen van gebouwen vaak een grote uitdaging is voor kleine vastgoedeigenaren, vooral in de maatschappelijke sector. Daarom biedt het programma concrete ondersteuning om deze eigenaren te helpen bij het realiseren van duurzame stappen. Inmiddels zijn al 260 panden dankzij deelname aan het programma geholpen.

Het programma is een samenwerking van de twaalf provincies, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het ministerie van Binnenlandse Zaken, en heeft als doel om concrete stappen te zetten richting een duurzame toekomst.

Aanmelden en contact
Aanmelden voor het programma kan door het aanvraagformulier in te vullen. Ook kan telefonisch of per email contact worden opgenomen met de duurzaamheidscoach van Dorpswerk Noord-Holland die namens de provincie deze regeling uitvoert.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button