Uitgaan

Sloepzeilen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer

Advertentie:

Amstelmeer – Met gelijkgestemden varen, de bemanning helpen, lekker genieten van de tocht en de hele dag de wind in de zeilen. Dat is weer mogelijk bij het Sloepzeilen op zaterdag 25 mei op het Amstelmeer. Team Sportservice Noordkop organiseert die dag, samen met Marine Watersportvereniging en Watersportvereniging Amstelmeer dit toffe evenement voor mensen met een beperking vanaf 16 jaar.

Deelnemers kunnen tussen 08:30 uur en 09:00 uur binnenlopen bij Watersportvereniging Amstelmeer, waar ze een lekker kopje koffie of thee kunnen halen. Om 9:30 uur begint het inschepen. In de haven liggen een aantal prachtige sloepen klaar, waarop deelnemers een mooi plekje kunnen vinden. Rina Blondeau van Team Sportservice Noordkop is enthousiast over de tocht: “Het is altijd leuk om de deelnemers samen met de schippers door alle uithoeken van het Amstelmeer te zien varen.” Als iedereen er klaar voor is, zeilen de deelnemers de haven uit en wiegen ongeveer anderhalf uur over de golven.

Tijdens de tocht wordt er een heerlijke lunch verzorgd voor de deelnemers. Op het menu staat nasi. Na de lunch stapt iedereen nogmaals in de sloep voor een tweede tocht. Met de wind in de haren waait het hoofd lekker leeg en kunnen de zeilers heerlijk genieten van het mooie landschap om zich heen. Rina Blondeau hoopt dit jaar weer op een mooie tocht: “De laatste jaren hadden we mooi weer, goede wind en enthousiaste deelnemers, daar zetten we dit jaar weer op in!” Rond 15:30 uur meren de sloepen weer aan in de haven.

Aanmelden
Ook helpers zijn 25 mei van harte welkom. De schippers waarderen de hulp van de passagiers tijdens het zeilen. Zeilers en helpers kunnen zich aanmelden bij Rina Blondeau via een mail naar rblondeau@teamsportservice.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button