Hollands KroonVideo

Video: Bewoners Nieuweweg in Anna Paulowna toveren straat om voor Bloemendagen

Advertentie:

Anna Paulowna – De Nieuweweg in Anna Paulowna wordt voor de 69e editie van de Bloemendagen omgetoverd in een rijkelijk versierde straat. Het jaarlijkse bloemenevenement gaat zaterdag 20 april van start.

Met nog slechts vijf weken voor de boeg vonden Sandra Slijkerman en Moniek Tuin het een goed idee om met de hele buurt hun straat te versieren. Na vele appjes naar buurtgenoten, werd in Het Wapen van Holland een avond georganiseerd waar de bewoners de eerste versieringen maakten. Tientallen meters stof gingen door de handen om er slingers van te maken.

Hierna volgden nog vele vergaderingen, afspraken en ontmoetingen. Vervolgens werden vele uurtjes besteed aan het maken van allerlei versieringen. Zo komen er tijdens de Bloemendagen slingers van stof en narcissen, verschillende mozaïeken, een speurtocht door de straat, een kinderkermis en een spookhuis. Ook zal aan beide kanten van de straat een welkomstbord worden opgehangen.

Vlekkeloos
Het hele gebeuren verliep vrijwel vlekkeloos, alsof het één grote familie betrof. Iedereen hielp mee en van alles werd bedacht om mee te dingen voor een mooie prijs. “Al is het maar een aanmoedigingsprijs”, vertelde Sandra. “Maar het belangrijkste is misschien wel de gezelligheid onderling en dat je elkaar onderling goed leert kennen.”

De Bloemendagen beginnen op zaterdag 20 april en duren tot en met woensdag 24 april. Of de Nieuweweg een prijs gaat winnen is vanaf 20 april te zien op de site van www.bloemendagen.nl. Op de website is nog meer informatie te vinden over de komende festiviteiten.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button