Den Helder

Odensehuis Den Helder weer open en zoekt vrijwilligers

Adverentie

Den Helder – Het Odensehuis Den Helder, inloop -, informatie-, en ontmoetingsplek voor mensen met geheugenklachten en beginnende dementie, opent 1 juni weer haar deuren voor haar deelnemers, na een lange dichte periode in verband met Corona. Buiten de vaste en de nieuwe deelnemers hopen ze ook nieuwe vrijwilligers te mogen begroeten, om de deelnemers bij hun activiteiten te begeleiden.

“We zoeken daarvoor actieve, zelfstandige mensen bij wie eigen regie en zelforganisatie centraal staan”, laat Linda Rose Smit weten. “Bij het opzetten van activiteiten staan de behoeften en wensen van de deelnemers voor hen voorop. Vrijwilligers sluiten hierbij aan en zorgen voor ondersteuning en continu├»teit. ”

“Onze vrijwilligers wordt gevraagd ondersteuning te bieden aan deelnemers en hun naasten, met affiniteit en respect voor de doelgroep. Ze kunnen zich inleven in de situatie, goed luisteren en stellen hun eigen situatie en ervaringen op de achtergrond. Ze zijn geduldig en invoelend en laten veel ruimte en regie bij de deelnemers. Ze stimuleren en ondersteunen en spreken de deelnemers aan op wat ze zelf kunnen.”

Team en zelfstandig
“Om de activiteiten goed te kunnen begeleiden verwachten wij dat onze vrijwilligers zelfstandig kunnen werken, maar ook goed in een team passen, initiatiefrijk zijn en digitaal vaardig; vrijwilligers hebben een PC, e-mailadres en kunnen digitale vergaderingen en trainingen volgen. Uiteraard zijn onze vrijwilligers op regelmatige basis beschikbaar om een dagdeel te helpen begeleiden. Onze activiteiten vinden op de dinsdag- en donderdagmiddagen plaats. Binnenkort zal daar hopelijk een ochtend bij komen.”

Vrijwilligers ontvangen trainingen, hebben begeleiding van een co├Ârdinator waar nodig, zijn verzekerd tijdens hun werkzaamheden en hebben recht op een reiskostenvergoeding. De werkzaamheden zijn divers en afwisselend, van koffie schenken, tot het begeleiden van activiteiten en het mede-organiseren van uitjes en wandelingen.

Interesse? Aanmelden via secretaris@odensehuisdenhelder.nl voor een nader gesprek.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button