Organisatie Foodtruckfestival Den Helder zet in op feest in augustus

Den Helder – Het Foodtruckfestival vind jaarlijks plaats op Willemsoord in Den Helder en bestaat uit circa 25 unieke foodtrucks en creatieve stands. In 2020 is dit feest niet doorgegaan. Dit jaar hoopt de organisatie het wel te kunnen organiseren.

“Het is nog onzeker of het daadwerkelijk gaat gebeuren. We zijn nu bezig met de gemeente voor een vergunning, zodat we eind augustus het Foodtruckfestival kunnen organiseren. Als we die krijgen is het maar de vraag welk publiek er wel en niet mag komen. We doen het feest juist gratis zodat iedereen kan komen. We willen bijvoorbeeld geen onderscheid maken tussen gevaccineerde mensen en niet-gevaccineerde mensen”, vertelt voorzitter Daniël Albers.

Beslissing
Eind mei wordt de uiteindelijke beslissing genomen en pas dan is het zeker of het feest gaat plaatsvinden. Tussen dit jaar en voorgaande jaren zit geen verschil; het feest wordt op dezelfde manier gevierd.

“Het publiek is alleen minder. Normaal trekken we duizenden bezoekers per dag, maar nu verwachten we die getallen niet te halen. Ook houden we de maatregelen aan die op dat moment gelden”, aldus Albers.

Mobiele versie afsluiten