Den Helder

Bestelbus voor Goederenbank dankzij Helderse bedrijven

Den Helder – Soms duurt het wat langer voordat de Helderse Uitdaging een hulpvraag kan realiseren. De Helderse Uitdaging kreeg in maart 2019 een hulpvraag van Stichting Goederenbank Den Helder. Zij zochten een tweedehands vrachtwagen of bestelbus. Een vrij forse hulpvraag die niet zo maar gerealiseerd kon worden. De hulpvraag bleef daarom open staan en door corona werd de hulpvraag tijdelijk minder noodzakelijk.

In november vorig jaar kwam opnieuw de vraag van de Goederenbank voor een eigen bestelbus. De bus van een vrijwilliger werd inmiddels ingezet. Matchgroeplid Raymond Warnars kwam met het idee om extra gelden op te halen voor de bus door logovakken te verkopen op de bus. Via social media deed Stichting Goederenbank Den Helder hiervoor een oproep. Deze oproep werd gedeeld door matchgroeplid Raymond Warnars en manager Cyril Kraak die allebei een logoblok afnamen met hun bedrijf. Beiden deden dit op persoonlijke titel en niet vanuit de Helderse Uitdaging. Via de Helderse Uitdaging werd wel een match geregeld met Zeeman Reclamegroep, die de bus gratis wilde bestickeren.

Binnen een paar dagen kreeg de Goederenbank de een na de andere mail van bedrijven uit Den Helder en Julianadorp die graag wilden helpen hun eigen bestelbus te realiseren. Dankzij bijdragen van De Klimop, Kids2Care, Rotary Den Helder, Behoorlijk Bestuur, Bena Brandini, Reus Sport, KraakHelder Communicatie, Vos Bewindvoering, Campervanz.nl, Warnars Makelaardij en Moors & Pool bewindvoering kwam de droom iets dichterbij. Vervolgens kwam Peeman & Slot met fantastisch nieuws. Een ingeleverde bestelbus zou dit bedrijf helemaal opknappen en APK keuren en tegen een kleine vergoeding aan de Goederenbank schenken.

Grootste wens in vervulling
Na grondig onderhoud aan de bestelbus kon de Goederenbank deze ophalen bij Peeman & Slot. Daarna was het aan Zeeman Reclamegroep om de logo’s op de bus te plaatsen. Het eindresultaat is prachtig en duidelijk herkenbaar aan de logo’s. Samuel van Sandijk van Stichting Goederenbank Den Helder: “Zo ongelofelijk blij dat we nu na al die jaren onze eigen bus hebben en deze kunnen inzetten voor hulp aan de minima doelgroep uit eigen omgeving. Wat zijn we dankbaar en trots op alle Helderse ondernemers die ons hebben geholpen deze droom te laten uitkomen. En in het bijzonder de Helderse Uitdaging want zonder hun bemiddeling en ideeën was dit nooit gelukt! Nu kan iedereen duidelijk zien dat Helderse ondernemers de minima doelgroep een warm hart toedragen en ze ons werk steunen en zeer waarderen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button