Sport

Zeildagen voor mensen met beperking

De Haukes – De wind door de haren, genieten op het water. Speciaal voor mensen met een beperking verzorgen Watersportvereniging Amstelmeer, de Marine Watersport Vereniging en Team Sportservice twee zeildagen. Voor vrijdag 10 en zaterdag 11 juni kunnen mensen met een beperking zich opgeven voor een zeiltocht over het Amstelmeer. Het is de eenentwintigste editie.

Er is ieder jaar veel animo voor deze zeiltochten. Daarom is besloten om voorrang te geven aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen. Leeftijd maakt niet uit. Er kunnen maximaal vijfentwintig deelnemers per dag zeilen. Met gewone, niet aangepaste, zeilboten, is het op sommige momenten improviseren geblazen en aanpoten, weet Rina Blondeau, regiocoördinator bij Team Sportservice. “Rolstoelgebruikers kunnen uit hun rolstoel in de zeilboot getild worden. Deelnemers die vanwege hun beperking een begeleider nodig hebben, kunnen dat aangeven.”

De deelnemers worden tussen 08:30 en 09:00 uur verwacht in het clubgebouw van WV Amstelmeer aan De Haukes 2 in Westerland. Daar staat eerst een kopje koffie of thee klaar en krijgen de aspirant zeilers uitleg. De organisatie raadt de deelnemers aan om warme kleding aan te trekken en voor de zekerheid regenkleding of zeilkleding en een pet meenemen. Het kan best koud zijn op het water, vooral voor hen die niet actief bezig zijn. Ook misschien handig om een extra setje kleding en zonnebrandcrème mee te nemen. Voor het verplichte zwemvest zorgen de samenwerkende verenigingen.

Na de zeilochtend staat voor de liefhebbers een nasimaaltijd klaar in het clubhuis van WV Amstelmeer. Na de nasimaaltijd gaan de zeilers een tweede keer het water op tot ongeveer 16:00 uur. Deelname is voor eigen risico.

Gepast betalen
De kosten deelnemers en begeleiders voor de zeildag bedragen 20 euro per persoon. Bij aankomst in het clubgebouw kan het inschrijfgeld betaald worden. Het liefst gepast betalen. Er is in het clubgebouw geen invalidentoilet aanwezig. Meer weten? Neem contact op met Rina Blondeau van Team Sportservice via rblondeau@teamsportservice.nl of 0224-214774.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button