Kop van Noord-Holland

Aantal WW-uitkeringen Den Helder en Texel dalen, stijging in Schagen en Hollands Kroon

Kop van Noord-Holland – De maandelijkse cijfers van het UWV laten voor de regio Noordkop een wisselend beeld zien wat betreft het aantal WW-uitkeringen. Het aantal daalde in de gemeenten Den Helder en Texel, maar steeg licht in zowel Hollands Kroon als Schagen. In geheel Noord-Holland Noord daalde het aantal WW-uitkeringen met name in vervoer en logistiek, in de horeca en in de sector zorg en welzijn.

Het (grote) personeelstekort in de kinderopvang geldt voor heel Nederland. Ook Noordelijk Noord-Holland heeft te maken met grote personeelstekorten. De drie arbeidsmarktregio’s worden gekenmerkt door een ‘zeer krappe’ arbeidsmarkt voor kinderopvang. “Ook op de langere termijn, zeker met het overheidsvoornemen om de kinderopvang voor 94% te vergoeden, is de verwachting dat de personeelstekorten verder zullen toenemen”, zo meldt het UWV. Dit kan er voor zorgen dat wachtlijsten voor ouders verder oplopen.

Noordkop
Het aantal WW-uitkeringen nam in april met 6,2 procent af in Den Helder en op Texel met 5,4 procent. Daarentegen viel in Hollands Kroon een kleine stijging (0,3 procent) waar te nemen en in Schagen kwam de groei van het aantal uitkeringen in het kader van de Werkloosheidswet op 4,9 procent.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button