Kop van Noord-Holland

Gratis Kustbus tussen Petten en Den Helder

Kop van Noord-Holland – De gemeenten Den Helder en Schagen hebben de handen ineengeslagen en ervoor gezorgd dat ook deze zomer de Kustbus rijdt tussen Petten en Den Helder. De Kustbus rijdt van 26 juni tot en met 3 september 2023. Reizigers hoeven geen kaartje te kopen, de busrit is gratis.

Net als vorig jaar heeft vervoersbedrijf Connexxion aangegeven dit jaar niet de Kustbus te kunnen rijden vanwege gebrek aan personeel. Dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland, financiële bijdragen van de gemeenten Den Helder en Schagen en ondernemersverenigingen OFS Recreatie en Toerisme en OVDH kan er toch een Kustbus rijden.

Dienstregeling
Er is besloten de Kustbus eerder in het seizoen te laten rijden, zodat toeristen en bewoners die naar SAIL in Den Helder willen ook gebruik kunnen maken van deze bus. Zodoende rijdt de Kustbus nu vier weken eerder, maandag 26 juni tot en met zondag 3 september. Er wordt elke dag viermaal heen en weer gereden tussen Petten en Den Helder. Ook Sint Maartenszee, Callantsoog en Julianadorp vallen binnen de dienstregeling.

De dienstregeling is hetzelfde als vorig jaar en is te vinden op www.kustbus.nl en op de diverse halteborden. Ook is de dienstregeling ingevoerd in de reis-app 9292. De bus (van Bak reizen) is goed toegankelijk en biedt plaats aan gebruikers van een rolstoel of kinderwagen en heeft 40 sta- en 40 zitplaatsen.

Duurzaam en gratis
Wethouder Hans Heddes van gemeente Schagen: “Vorig jaar was de Kustbus voor het eerst weer gratis en dat heeft tot veel positieve reacties geleid. Het is mooi dat we dit weer kunnen realiseren en dat er wederom een duurzaam alternatief is ten opzichte van de auto voor toeristen aan de kust.”

Wethouder recreatie Fotigui Camara van Den Helder: “Mooi dat het ook dit jaar weer gelukt is om de Kustbus te laten rijden deze zomer. Zo zorgen we ervoor dat zowel toeristen als inwoners gemakkelijk kunnen reizen tussen Petten en Den Helder, en zelfs naar Sail Den Helder. Het feit dat de busrit gratis is, maakt het extra toegankelijk voor iedereen.”

Kees de Wit namens de ondernemersverenigingen: “Mooi dat de samenwerkende ondernemers in Schagen en Den Helder het laatste zetje hebben kunnen geven aan een gratis voorziening. In Den Helder wordt dit mede mogelijk gemaakt door een Ondernemersfonds en Schagen vanuit de opslag TB. Het toont dat goede publiek-private samenwerking wat oplevert en de toeristische ondernemers in de regio hiervan kunnen profiteren.”

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button