Cultuur/NatuurDen Helder

Handjes gezocht voor opruimactie zwerfafval langs het Noordhollandsch Kanaal

Den Helder – Voor het tweede jaar op rij vindt binnenkort een schoonmaakactie langs (en óp) het Noordhollandsch Kanaal plaats. Recycle Valley organiseert dit in samenwerking met de Stichting Duurzame Innovatie en in opdracht van de provincie Noord-Holland. Op zaterdag 24 juni wordt ook schoongemaakt in Den Helder en hulp is meer dan welkom.

Er zijn tal van trajecten langs het kanaal uitgezet en die zijn allemaal twee tot vier kilometer lang. Met een groep van zo’n tien vrijwilligers wordt een dergelijk traject ontdaan van zwerfafval. Het startpunt van traject 1 is op Westoever, bij de Helderse Jongens. Dit traject loopt tot Kooypunt.

Tijdens de eerste editie werd met 125 deelnemers ruim 336 kilo zwerfafval opgehaald. Hoewel nu nog alleen het traject langs het volledige Noordhollandsch Kanaal wordt schoongemaakt, is het streven van de betrokken organisaties op termijn afval te verwijderen langs de waterweg van Den Helder tot Maastricht.

Ook meehelpen op 24 juni? Aanmelden kan via info@recyclevalley.nl. Meer informatie is te vinden via https://www.recyclevalley.nl/noordhollandschschoon/.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button