Uitgaan

BBB-kandidaten voor Europese verkiezingen komen naar Wieringerwerf

Advertentie:

Wieringerwerf – Cees Meeldijk en Eveline Herben staan op de kandidatenlijst van de BBB voor de Europese verkiezingen in juni. Woensdag 22 mei komen zij naar de Cultuurschuur in Wieringerwerf om te praten over de invloed van het Europees Parlement op het dagelijks leven. De bijeenkomst duurt van 20:00 tot 22:00 uur en iedereen is welkom.

Cees Meeldijk, nummer zeven op de BBB-lijst, is visserman, historicus en gemeenteraadslid in Hollands Kroon. “Ik ben de politiek ingegaan omdat onze gemeente en onze gemeenschappen zwaar geraakt worden door het huidige beleid in Nederland, maar zeker ook in Europa”, vertelt hij. “Daar willen we met BBB verandering in brengen. Er moet zo snel mogelijk een koerscorrectie komen, om in scheepvaart termen te blijven.”

Eveline Herben is nummer drie op de BBB-lijst. Ze komt uit Muiden en maakt zich als belangenbehartiger in Brussel al vele jaren sterk voor de Nederlandse tuinbouwsector. “Ik wil mij inzetten voor een transparante EU die Nederlanders en bedrijven helpt, onze veiligheid versterkt, migratie gedegen aanpakt, energie en voedselzekerheid waarborgt èn betaalbaar houdt en zich richt op realistisch klimaatbeleid.”

Dorien Sijbenga en Diny Braak hebben de avond namens BBB Noord-Holland georganiseerd. “Nederland heeft op het moment met zoveel zaken te maken die vanuit ‘Brussel’ bepaald worden, dat we een grote opkomst verwachten”, vertelt Braak. “Mensen krijgen deze avond de kans om hun zorgen en ideeën over ‘Brussel’ met onze kandidaten te delen en te bespreken zodat onze kandidaten deze mee kunnen nemen naar het Europese Parlement.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button