Politiek

Motorcross verdeelt raadscafé Hollands Kroon

Advertentie:

Slootdorp – Activiteitenvereniging ‘Ons Tweede Thuis’ in Slootdorp vormde donderdagavond het decor van het raadscafé. Op het programma stonden slechts vier onderwerpen, waaronder het voorgenomen motorcrossterrein in Middenmeer.

In Slootdorp handelde één tafel over de vergunning van Friesland Campina. Twee andere tafels gingen beiden over het voorgenomen motorcrossterrein aan de Groetweg in Middenmeer. Bijzonder genoeg was één daarvan bezet met tegenstanders die zich overwegend zorgen maakten over de geluidsoverlast en verkeersdrukte op de Groetweg. Aan de andere tafel werd juist gepleit voor de locatie, omdat vooral jonge crossers nu nergens in de buurt terecht kunnen. Gemeenteraadsleden kunnen beiden argumenten voorlopig nog even op zich in laten werken. De motorsportfederatie zal pas rond de zomer een vergunningsaanvraag indienen.

Op de vierde tafel kwam het onderwerp ‘Meer Anna Paulowna in Anna Paulowna’ ter sprake. Hier werd gepleit voor ‘meer koningin Anna Paulowna in Anna Paulowna’. Dit omdat het jaar 2025 naar verluid een jubileumjaar is voor Anna Paulowna. Om de voormalige koningin te eren, die haar naam heeft verbonden aan het dorp, is er een comité ontstaan. Deze groep is voornemens om diverse activiteiten te organiseren in samenwerking met de middenstand en de Poldertuin. Verder hopen zij ook dat de gemeente Hollands Kroon zich hierbij wil aansluiten. De raadsleden ontvangen nog verdere informatie over de doelen, activiteiten en beoogde resultaten van dit initiatief.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button