Uitgaan

Vergaderlocatie Leven van de Wind viert jubileum met open dag

Advertentie:

Wieringerwerf – Vergaderlocatie Leven van de Wind in Wieringerwerf viert in 2024 haar tienjarig bestaan. Het jubileum wordt op 7 juni gevierd met een open dag.

Jacco en Marbel de Graaf ontvingen tien jaar geleden voor de eerste keer gasten op hun boerderij. Betalende gasten, anders dan familie en vrienden. De reden om hiermee te beginnen was tweeledig. De ondernemers zijn trots op de plaats die de agrarische sector in neemt in de gemeenschap en dat wilden ze laten zien. De andere reden was het ondernemerschap. Dat platteland, dat geeft ruimte en inspireert tot het doen van nieuwe dingen. Een nieuwe bedrijf óp de boerderij, wat betekent dat, kunnen we dat en kunnen we daar wat moois mee maken.

“Vergaderklanten zijn onze basis, die zorgen voor de boterham”, vertelt Marbel de Graaf. “Maar de krenten in de pap zijn de evenementen die we organiseren, zoals de pannenkoekenweek voor basisscholen, het frietrooien met 150 kinderen in oktober én het enorm populaire maisdoolhof in de zomervakantie. We zijn een plattelandsgemeente. Dat voel je in alles, zeker dus ook in het animo waarin deze evenementen bezocht worden.”

Open dag
Dit jaar viert Leven van de Wind dus haar tienjarig bestaan, dat vrijdag 7 juni gevierd wordt met een open dag. De open dag begint om 13:00 uur met een heel divers programma. Jacco de Graaf: “Niet alleen is het terras geopend waar je onder genot van het weidse uitzicht een kopje koffie wordt aangeboden én een lekker gebakje van Vera’s Bakery. We nemen bezoekers ook mee het land in om te laten zien hoe de gewassen groeien. Ook windmolenbouwer Enercon is aanwezig om een rondleiding bij onze eigen windmolen te verzorgen. Je kan lekker ongedwongen overal rondkijken. Alle vergaderruimtes zijn open, zo kan je mooi even rondkijken om te zien of onze vergaderlocatie ook iets kan zijn voor jullie bedrijf.”

Centraal onderdeel op de open dag is het mini-congres ‘vergaderen voor dummies’ dat om 15:00 uur aanvangt. Dit mini-congres wordt geleidt door de LTO academie, experts in begeleiden van teams in effectief vergaderen. Praktisch, interactief en voldoende concrete input om gelijk mee aan de slag te gaan. Een grootscheeps onderzoek naar vergaderfrustraties onder gasten van Leven van de Wind vormt de praktische basis die voor veel hilarische herkenbaarheid zal zorgen. Burgemeester Rian van Dam  onthult aan het einde van het congres een item waar de vergaderlocatie de komende tien jaar veel profijt van zal hebben.

Aanmelden
De open dag vindt vrijdag 7 juni van 13:00 tot 17:00 uur plaats aan Oosterterpweg 12 in Wieringerwerf. Iedereen is welkom. Aanmelden voor het mini-congres kan via de website. Meer informatie over de open dag is te vinden op de website van Leven van de Wind.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button