Hollands KroonMaritiem

Genieten op Oeverse haven

Den Oever – Op de haven zijn enkele bankjes geplaatst van waaruit je een schitterend uitzicht hebt over de Oeverse haven. Aan de waterkant liggen enkele prachtige oude Wieringer schepen die zijn opgeknapt door vrijwilligers die hier jaren mee bezig zijn geweest.

De historische hoek, zoals het wordt genoemd, in de vissershaven van Den Oever heeft een nieuwe uitstraling gekregen. De bouw van een multifunctionele ontmoetingsruimte door de stichting Onderdak Nautisch Erfgoed Wieringen naast het peilschaal huisje is afgerond. De diverse bouwfases zijn te zien op www.onew.nl.

Er wordt nu gewerkt aan de inrichting van de binnenzijde; keukentje, sanitair, elektra en andere nuttige zaken worden in rap tempo opgebouwd. Als alles gereed is verschijnt daar een prettige ruimte voor promotie, overleg, cursus en enige opslag van zaken betreffende het nautisch erfgoed Wieringen.

Tijdens de plaatsing van de bankjes werd al veelvuldig gebruik van gemaakt door passanten die genoten van het uitzicht en de reuring die een haven meestal wel biedt. Het geheel van de schepen aan de houten drijfsteigers met het ontmoetingscentrum en de aankleding van de kade krijgt een steeds mooiere uitstraling en is een aanwinst voor de haven. Ook biedt het geheel meer mogelijkheden voor de organisatie van evenementen als bv de Flora en Visserijdagen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button