Noord-Holland

Irene Harmsen nieuwe bestuurder/ondernemer OBD Noordwest

Den Helder – Irene Harmsen is door de raad van toezicht benoemd tot nieuwe bestuurder/ondernemer van OBD Noordwest, onderwijsadviesbureau en dyslexiecentrum in de provincie Noord-Holland. Zij volgt waarnemend bestuurder Willy Egberink (B&T) op per 1 juli 2020.

“De raad van toezicht en ik kijken uit naar Irenes komst,” zegt Egberink. “Wij hebben haar leren kennen als verbinder met passie voor onderwijs en ontwikkeling. Haar ervaring als ondernemer en focus op samenwerking en co-creatie maken dat zij voor ons de geschikte persoon is om de organisatie verder vorm te geven.” Harmsen (1966) startte in 2017 OnderwijsNext als zelfstandig onderwijsadviseur en opleider. Daarvoor was zij onder andere mede-eigenaar bij M&O groep, een onderwijsadviesbureau in Noord-Brabant, senior-adviseur bij KPC Groep in Den Bosch en Hogeschool Domstad in Utrecht. Harmsen heeft bovendien als bestuurder, directeur en leerkracht in het onderwijs gewerkt.

Harmsen gaat voor kwaliteit, verdieping en verbinding. Zij gaat daarbij uit van de kracht van de ander en die van haarzelf. “Reflectie is zeer belangrijk. Als je je samen in co-creatie beweegt richting de vitale organisatie dan voeg je waarde toe.” De afspraak met OBD Noordwest is dat Irene OnderwijsNext aanhoudt. “Ik ga met veel plezier aan de slag bij OBD Noordwest,” zegt Harmsen. “Ik kijk ernaar uit om te ontdekken hoe ik vanuit mijn rol als bestuurder/ondernemer kan toevoegen aan het geheel om zo samen de impact van OBD Noordwest in de regio te kunnen vergroten.”

Over OBD Noordwest
OBD Noordwest is een bureau in Noord-Holland voor dyslexiezorg, expertise en advies op het gebied van onderwijs, ontwikkeling en ondersteuning. Met zo’n 75 medewerkers heeft zij alles in huis voor een succesvolle ontwikkeling van kinderen en hun professionals. Het specialisme van haar experts richt zich op kinderen, (voor)scholen, ouders, besturen en samenwerkingsverbanden. Zij adviseren, ontwerpen en implementeren. Zij leveren diensten in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, werken als critical friend met passie en betrokkenheid.

OBD Noordwest is Cedeo-erkend en gecertificeerd volgens de richtlijn ISO 9001 en het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD); daarnaast is zij lid van branchevereniging EDventure en coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL). Kijk voor meer informatie op: https://obdnoordwest.nl

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.
Back to top button