Hollands KroonSport

Nieuwe les toegevoegd aan de trainingen bij de Wironruiters

Hippolytushoef – Bij de rijvereniging de Wironruiters in Hippolytushoef zitten ze niet stil. In afwachting van de corona en de versoepeling van de maatregelen, is achter de schermen gebroed op activiteiten. Naast de reguliere lessen die nu voor jong en oud weer zijn gestart, organiseert de vereniging nu ook lessen in balkjestraining. In een reeks van vier lessen kan kennis worden gemaakt met deze manier van rijden en wordt toegewerkt naar het rijden van een heus parcours.

Het paardrijden in combinatie met balkjes geeft voor ruiter en paard een nieuwe impuls naar losheid, gehoorzaamheid en tempocontrole van het paard. Het leert de ruiter inzicht en gevoel te krijgen in het rijden, wat uiteindelijk voor elke discipline in de sport of recreatie een meerwaarde is. Er wordt gestart met een pilot van vier lessen van 45 minuten. De lessen worden opgebouwd van balkjestraining, naar balkjestraining in combinatie met cavaletti, naar het springen van hindernissen met als doel om aan het eind van serie lessen op een verantwoorde manier een parcours te springen. Uiteraard is de springhoogte afhankelijk van de combinatie.

De lessen zijn toegankelijk voor jong en oud, groot en klein, leden van de vereniging maar ook voor enthousiaste combinaties die geen lid zijn van de vereniging. De lessen worden gegeven door Tamara Zijp uit Hippolytushoef. Zij is eigenaar van Tamara Zijp Paardenbewegingstherapie. Naast gediplomeerd instructrice is zij ook Paarden bewegingstherapeute. Dit houdt in dat ze paarden met lichamelijke en rij technische problemen helpt door middel van verschillende massagetechnieken in combinatie met passieve bewegingsgerichte handelingen om weer pijn- en blokkade vrij te kunnen bewegen.

Doordat ze ook instructrice is kan ze vele paarden en hun eigenaren goed op weg helpen met tips, oefeningen en instructie, waardoor samen plezier hebben weer voorop komt te staan voor ruiter en paard. Wil je meer informatie weten over Tamara Zijp, bekijk dan haar website: www.tamarazijpaardenbewegingstherapie.nl

De lessen zullen gegeven worden op 26 juni, 10 juli, 24 juli en 7 augustus vanaf 17.00uur. Je kunt meedoen vanaf 45,- voor deze vier lessen. Bij voldoende animo zullen er meerdere lessen samengesteld worden. Ben je geïnteresseerd geraakt of wil je meer informatie over tijden, prijzen en mogelijkheden, stuur dan een email naar: info@wironruiters.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button