Den HelderUitgaan

Online op reis met de bibliotheek

Den Helder – Veel mensen gaan deze zomer niet met vakantie naar het buitenland. Daarom organiseert KopGroep Bibliotheken een drietal online citytrips naar interessante Europese steden. Donderdagavond 2 juli staat de Italiaanse stad Siena op het programma, 6 augustus de Spaanse hoofdstad Madrid en 3 september het Poolse Krakau. Steden die bijzonder zijn vanwege hun culturele schatten, prachtige gebouwen en historische rijkdom. De deelnemers worden persoonlijk rondgeleid door kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend.

Het Italiaanse Siena
De eerste citytrip gaat naar Siena. Een stad waarvan zelfs de Florentijnen zeggen dat die mooier en beter bewaard is gebleven dan hun eigen stad. En dat terwijl Florence en Siena al eeuwen rivaliseren. Zo bouwden ze om het hardst wie de grootste kathedraal zou krijgen. Die van Siena is reusachtig, maar plannen om haar nog groter te maken, bleven onvoltooid. Nu is de dom van Florence groter. Maar de kathedraal van Siena heeft veel te bieden: een bijzondere vloer, schitterende fresco’s en een prachtige bibliotheek. In deze lezing blijft het niet bij een kerk. De deelnemers zien ook het beroemde stadhuis, maken een palio mee, de paardenrennen waar elke inwoner van Siena hartstochtelijk aan meedoet. Ze wanen zich op vakantie in een van de meest schilderachtige steden van Italië.

De online lezing start 2 juli om 19.30 uur. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Toegangskaarten zijn voor 5 euro te koop via de ticketshop op www.kopgroepbibliotheken.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button