Kop van Noord-Holland

Flinke daling aantal WW-uitkeringen in de Noordkop

Kop van Noord-Holland – De daling van het aantal WW-uitkeringen in noordelijk Noord-Holland zet door, zo meldt het UWV. In mei werden zes procent mindere uitkeringen verstrekt dan in april en 8,1 procent minder dan een jaar geleden.

Het UWV zag het aantal WW-uitkeringen in vrijwel alle sectoren afnemen. Door de versoepelingen van de coronamaatregelen gold dat ook voor de horeca, detailhandel en uitzendbedrijven.De WW-daling was in Noord-Holland Noord (-6,5%) iets sterker dan in Zuid-Kennemerland en IJmond (-6%) en Zaanstreek-Waterland (-5,5%). Landelijk daalde het aantal WW-uitkeringen met 6,3% en kwam uit op 249.568.

Landelijk zal het aantal banen van werknemers in 2021 waarschijnlijk nog licht krimpen (0,2%). Per arbeidsmarktregio zullen de ontwikkelingen enigszins uiteenlopen. Waar in Noord-Holland Noord groei noch krimp wordt verwacht, voorspelt UWV een krimp van het aantal werknemersbanen in Zaanstreek-Waterland (-0,5%) en Zuid-Kennemerland en IJmond (-0,9%). De horeca herstelt voorzichtig door de versoepeling van de coronamaatregelen vanaf eind april 2021. Voor 2021 wordt een minder grote banenkrimp verwacht dan in 2020. In 2022 zal de werkgelegenheid in de horeca in noordelijk Noord-Holland stijgen. Hoe (snel) de horeca zich herstelt zodra de steunmaatregelen zijn afgebouwd is nu nog moeilijk te voorspellen.

In de Kop
De daling van het aantal WW-uitkeringen in Hollands Kroon bedroeg in mei 8,3 procent. Dat is een iets sterkere daling dan in Den Helder (8,2), maar op Texel was de daling het grootst: 13,4 procent. Schagen kende een daling van 7,9 procent.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button