Cultuur/NatuurDen HelderVideo

Gedicht “Mijn Koene Stad” vereeuwigd op dakterras School7 (video)

Den Helder – Als cadeautje voor het vijfjarig jubileum van bibliotheek School 7 heeft oud-stadsdichter Marja Lely een in glas gezandstraalde afdruk van haar gedicht “Mijn Koene Stad” onthuld. Het gedicht kreeg een bijzondere plek op het dakterras van de bieb.

Bezoekers van de bibliotheek kunnen vanaf nu bij mooi weer op het dakterras terecht om een boek of tijdschrift te lezen, van het uitzicht te genieten en natuurlijk het gedicht te lezen. De dichter vond het gedicht goed passen op deze plek, omdat je van het dakterras uitzicht hebt over de stad en de gebouwen die in het gedicht voorkomen.

Anita Ruder, waarnemend directeur van de bibliotheek, zag ook de betekenis van de bibliotheek terugkomen in het gedicht. “Met name de strofe ‘Hoofd omhoog, zo kan ik verwonderd dwalen’ komt heel goed overeen met het verwonderd dwalen dat je doet als je leest.”

Deze strofe is uitgelicht in een aparte glasplaat en dat bracht – zonder dat het de bedoeling was – een mooi effect teweeg. Als de zon op de plaat schijnt is de strofe ook terug te zien in de schaduw van de glasplaat.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button