Den Helder

Gemeente Den Helder kapt zieke iepen

Advertentie:

Den Helder – Door de hele stad kapt de gemeente Den Helder zieke bomen omdat de bomen de ‘iepziekte’ hebben. Soms gaat het om een enkele boom in een straat, maar er worden ook een aantal bomenrijen gekapt. Zieke iepen in privétuinen verwijdert de gemeente zodat de verspreiding van de iepziekte wordt beperkt en daardoor (waardevolle) iepen niet ziek worden.

Het kappen van de zieke iepen gebeurt waarschijnlijk vanaf 21 juni en kan duren tot het einde van dit jaar.

Meld een zieke iep
Een iep met een gele stip gezien? Dan is dit een zieke boom die wordt weggehaald. Een zieke iep in de tuin? Help mee te voorkomen dat er meer bomen ziek worden vermeld dit via het telefoon nummer 140223.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

2 reacties

  1. Ik ben tegen de massale kap in onze mooie stad. Maar snap het. Als de boom ziek is, dan moet dat maar. Maar kijk ook eens naar de Meidoorns in bijvoorbeeld de Jacob Beenstraat. Die zijn op sterven na ook dood door de rupsen die ieder jaar de bomen terroriseren.

  2. het wordt tijd dat de gemeente ook weer eens gaat herplanten, wat nou co2 reductie

Wellicht ook interessant

Back to top button