Uitgaan

Historische rondleidingen op Willemsoord met bunkerbezoek

Advertentie:

Den Helder – Belangstellenden kunnen op twee zaterdagen in augustus weer een kijkje nemen op de voormalige Rijkswerf Willemsoord, in één van de bunkers die anders gesloten zijn. De betrokken bunker was, onder grote belangstelling, ook al tijdens de afgelopen mei gehouden Bunkerdag voor publiek geopend.

Willemsoord BV wil op deze manier dat bezoekers niet alleen tijdens een historische rondleiding over het terrein meer over de geschiedenis van Willemsoord te weten komen, maar dat zij ook een bunker van binnen mogen bekijken. Tijdens deze rondleiding worden de deelnemers al wandelend door een ervaren gids geïnformeerd over de goede strategische ligging van Den Helder als marinehaven. De inval van de Engelsen en de Russen in 1799, waarbij Den Helder in één dag onder de voet werd gelopen, was destijds de aanleiding voor het plan van inspecteur-generaal van Waterstaat Jan Blanken om Den Helder om te vormen tot het Gibraltar van het Noorden.

Aan bod komen tijdens de rondleiding onder andere het bezoek dat Napoleon in 1811 aan Den Helder bracht, de aanleg van Rijkswerf Willemsoord, de forten die de Stelling Den Helder vormen en de rol die koning Willem I hierbij heeft gespeeld. Ook wordt aandacht besteed aan de verschillende bouwstijlen, de unieke dokken, de vele bombardementen die tijdens WO II op het werfcomplex zijn uitgevoerd en het vertrek van Defensie van het terrein.

Historische rondleidingen, inclusief bunkerbezoek, worden gegeven op:
Zaterdag 19 augustus om 10.30 en 13.30 uur
Zaterdag 26 augustus om 10.30 en 13.30 uur
Prijs € 6,00 per persoon. Vooraf aanmelden vereist.

Informatie en aanmelden via het Informatiecentrum op Willemsoord: i@infocentrumdenhelder.nl of bel met 0223-616100.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. En de opbrengst gaat naar…..? Had er wel even bij kunnen staan, vind ik.

Wellicht ook interessant

Back to top button